Følgere

tirsdag 8. oktober 2013

Nye oppdagelser

Vi har besøk av folk fra moderlandet, en av disse har hatt Paris som moderland for noen år tilbake. Og det har jeg benyttet meg av i dag. Jeg har hengt på de som en klegg, og sugd til meg alt jeg kan.
The Journey skulle egentlig starte på rosa linje 7, stopp Les Gobelins.
Men pga. en noe hissig, for å si det mildt, medpassasjer så hoppet vi fort av på stoppet før. Altså startet vi på Censier Daubenton.


Gaten vi gikk oppover. Her er det og marked på fredag og søndag tror jeg det var. 


Fasaden på dette huset var noe fasinerende. 

Her ser du det bedre, nesten som de har tapetsert utsiden.

Jeg blir like fascinert av disse ferskvarediskene. Alt en kan ønske seg. Det er bare å velge. 



Har blitt introdusert for forskjellige franske spesialiteter i dag, Gazpatio og Croique Moniuer, Thé au lait, Orange presse, Batonnets, for å nevne noe.
Første stoppet vi hadde i dag var på toppen av gaten vi gikk, Rue Moffetard. Kom til et herligt torg og der fant vi denne koselig cafeen. 



Orange presse - noen mine unger må prøve. Kan og få citron presse, da våknet Emma. Hun er skikkelig citron elsker.

Mammen fikk en kopp Thé au lait, kaffen er Rolf sin. 

Meget god ostekake. De kan lage ostekake her og!



Etter å ha trålet gatene noen timer, satte vi oss på en fortausrestaurant for å ha litt lunch, da ble Croque Monsiur inntatt. Mens vi satt der forstod vi plutselig hva de på nabobordet sa, og skjønte raskt at de var fra moderlandet. Vi fikk bekreftet Karmøy. Vi hadde da beveget oss ned i turist kjernen av Notre-Dame. 
Vittel, Croque Monsiur og kartboken. Da er dagen reddet. 


Har fått meg fransk kokebok, med masse godsaker inni. Jeg har funnet oppskriften på Croque Monsieur eller Croque Madame som er det samme bare med et egg på toppen. Dette må prøves. 
Gazpacho hadde vi til forett i dag. Utrolig god og sunn må den være:-)

Batonnets crabsticks med fyll. Snadder!!





Jesper kom hjem med en del fransk lekse i dag. Og siden vi først hadde besøk av en fransklærer så måtte han utnytte dette til fulle :-) Han var meget lettet og fornøyd etterpå.

Håper på nye turtips i morgen.
Snakkes

2 kommentarer:

  1. Dere lærer stadig mer om det gode liv forstår vi.
    Kos dere masse ned alle slags Delikatesser i diskene, og gode kaffe og te pauser på flotte fortauskafeer.

    SvarSlett
  2. Jepp, vi lærer hele tiden Jakob:-)

    SvarSlett