Følgere

onsdag 12. november 2014

Pajeon og Bulgogi

I dag var det kurs på mammen. Korean cookingclass på dagens meny.
Pajeon som er en slags koreansk pannekake og Bulgogi er kjøtt, grønnsaker med glass nudler oppi. 

Dette er dagenes kokk, han jobber på en restaurant som lager denne maten og der er det visst kø utenfor. Veldig populær!
I koreansk mat er det mye grønnsaker, det er en veldig sunn mat. Ikke rart koreanerne er tynne, fant vi ut. I overkant sunn for min del;-) 


Mye gress?!?! i maten. Eller egentlig minnet det litt om gressøk bare mindre løksmak. Så i grunnen gress....
I Bulgogien er det kjøtt som er tilsatt masse sånn saus som dette her. Sesamolje, soyaolje, og masse som jeg ikke husker navnet på. Også skal det stå noen timer og marinere.



Mye forskjellige smaker der



Koreanerne er veldig glade i sopp og bruker mye av det. Og mye forskjellig sopp. 



Her er kjøttet som er marinert. 
Etter marinering havner det i pannå som her med masse grønnsaker og stekes.


Etter litt steking har du opp disse glassnudlene som jeg ikke tok bilde av. De smaker aldeles ingenting. Det er som å tygge på glassmaneter (uten at jeg har gjort det) Og smaken på det hele er en ganske søt smak. 

Bulgogi - Voila

 Dette er gjengen som var på kurs i dag. Norske og Australske damer. 
De franske var ikke her faktisk...hmmm 




 Så var det dags for disse pannekakene. Her var det gress, vårløk, chilli og løk oppi bollen før du hadde i blekksprut, fisk, og blåskjell.
 Jeg var med på alt, helt til han stappet oppi disse blekksprutene med tentakler på. 
Da var jeg ute!! 

Denne menyen er noe koreanerne spiser når det regner ute, med mye sojo til. Så det var noen av de som jobbet der, som ikke ville smake det i dag fordi det var sol ute. 



Ser veldig sunt ut, syns du ikke? :-) 


Som dere ser brukes det mye saks når maten skal deles opp. 
Her fikk dere en liten smakebit av det koreanske kjøkkenet. Jeg må innrømme, jeg er ingen stor fan. Jeg har vært ute og spist det en del ganger. Jeg syns alt smaker veldig likt. Og det blir en veldig kjedelig meny. Men innimellom går det greit. 
Jeg fikk med meg en del kjøtt, så i morgen skal jeg lage dette her hjemme. Men da blir det nok med en norsk vri på det hele, muligens litt mer krydder. Og ingen glassnudler, men litt ris tenker jeg. Kanskje i vidunderet (riskokeren);-) 


 Snakkes!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar