Fredag var det duket for nok en kokkeskole.
Denne gangen var det Philipinsk mat på menyen!
Dette er noe jeg aldri har smakt før, tror jeg...
så jeg var megaklar, disse to super søte damene stod for læringen:-)
To Philipinske som skulle lære oss 3 retter |
Rett nr. 1 var Menudo. Det minnet om lapskaus med kjøtt, løk, gulerøtter, poteter og tomatsaus oppi. MEN, den store nyheten for oss norske var at de puttet oppi en helt boks med norsk leverpostei!!
Dette for å få frem leversmaken som er veldig god.
Det gikk et gisp gjennom forsamlingen da hun sa at vi skulle hive boksen oppi gryta.
Oppi med leverposteien |
Du ser helt riktig;-) |
Gryta skulle så godgjøre seg, og vi gikk videre til neste rett som var stekte nudler.
Mine unger elsker stekte nudler, så dette var jeg spent på.
På Philipinene bruker de mye fisk i maten. Dette fordi det er lett å få tak i og det er billig.
Oppi denne retten, som forøvrig heter Pansit Bihon Guisado, var det, løk, hvitløk, kål, gulerot, svin, og rekeboller. Som hovedingredienser. Veeeeldig godt!!
Voila Stekte nuddler værsågod!! |
Videre til desserten.
Her gikk det også et lite gisp gjennom forsamlingen.
Det var svært få av oss som hadde spist dessert med mais oppi.
Men vi var game for nye ting vi, så da var det bare å hive innpå.
Først måtte vi lage Sticky rice balls - av noe som minnet om potetmel. Så skulle disse på kok mens det ble laget noe grønn gele liknende.
Legg til bildetekst |
Så ut som russisk kaviar, bortsett fra at den var grønn og smakte ikke kaviar. |
Voila - desserten er servert. |
Nok en spennende dag i Geoje:-)
Snakkes!!
Såg godt ut Lena !
SvarSlettSåg godt ut Lena !
SvarSlett